901 55 156 Bli oppringt

Reisebrev: Kuala Lumpur

En unik blanding av gammelt og moderne i Asia

Som digital nomade i Asia er neste destinasjon aldri langt unna, og denne uken hoppet jeg og min kjære samboer, Elisabeth, på et fly til Malaysia for å se storbyen Kuala Lumpur. Elisabeth hadde planlagt en snartur hjem til Norge, og vi utnyttet derfor muligheten til å se et nytt land på vei dit. 

Verdens nest høyeste bygg bak eldre bygninger

Kuala Lumpur er et av de viktigste økonomiske og kulturelle sentrene i Asia, og regnes som en verdensby. Byen er en flerkulturell by, med mange forskjellige etniske grupper og religioner. Vi ankom midt i Ramadan, og byen som har en stor muslimsk befolkning bar preg av det. Mange spisesteder var stengt på dagtid, og det var lang ventetid på restauranter når solen gikk ned.

Vi bodde på et hotell like ved verdens nest høyeste bygning, som er under konstruksjon og skal ferdigstilles dette året. Det var en spesiell opplevelse å se Kuala Lumpurs enorme skyskrapere, moderne arkitektur og teknologi blandet med de gamle bygningene, byens rike historie og kultur.

Kuala Lumpur for digitale nomader

Det er mye med Malaysia og Kuala Lumpur som kan virke fristende for digitale nomader, og derfor befinner det seg en del nomader der. Internettet er bra, varmt og godt klima, vi kan være der tre måneder uten visum og byen har en pulserende atmosfære. Det skjer alltid noe i en så stor by som Kuala Lumpur. Det er bare dessverre ikke noe for oss. 

For vår del var Kuala Lumpur for travel - trafikken står hele tiden, det er byggeplasser på hvert et hjørne og alt tar for lang tid. I Da Nang kan jeg bestille en bil eller motorsykkel på Grab før jeg går inn i heisen, så står bilen utfor når heisen kommer ned. Bestiller jeg mat på døren i Da Nang tar det 20 minutter før den er på døra, men selv tidlig på ettermiddagen, under Ramadan, i Kuala Lumpur ventet vi godt over en og en halv time på litt mat tre kilometer fra hotellet vårt. Petronas Twin Towers

En annen fordel med Da Nang over Kuala Lumpur er klimaet, sjøen er nær og det kommer stadig vekk en frisk bris fra havet. Kuala Lumpur ble både klamt og varmt, og når vi i tillegg måtte stå å vente uansett hvor vi skulle ble det ekstra ille.

I skrivende stund sitter jeg på flyet på vei «hjem» til Vietnam. Kjenner faktisk at det skal bli godt å komme tilbake, og det er en følelse jeg ikke trodde jeg kom til å få for noen annen plass enn Bodø.

Heia Glimt, og på gjensyn!

PS: Visste du at vi også leverer tjenester innen digital markedsføring? Vi har 30 års erfaring fra reklamebransjen og kan hjelpe deg med alt du har behov for. 

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med digital markedsføring her

 

 

Portrett av Marcus Pettersen

Reisebrev av Marcus Pettersen
Webutvikler hos Digitalt Byrå