901 55 156 Bli oppringt

Krav om dokumentasjon for universell utforming i tilbudsprosessen

Hva oppdragsgivere og leverandører trenger å vite ved anskaffelser og leveranser av nye nettsider

Illustrasjonsbilde av person med laptop som krysser av felter i et digitalt skjemaTil tross for lovpålagte krav om universell utforming av IKT, er det fortsatt manglende kunnskap blant både oppdragsgivere og webutviklere. Universell utforming handler om å skape nettsider som er tilgjengelige for alle, uavhengig av funksjonsevne.

Krav om dokumentasjon

Veilederen for offentlige anskaffelser av IKT stiller strenge krav til dokumentasjon. Det er ikke nok å bare hevde at en løsning er universelt utformet; dette må dokumenteres i tråd med regelverket for universell utforming av IKT og WCAG 2.1-standarden.

Leverandøren er forpliktet til å levere en omfattende dokumentasjon som viser hvordan de har møtt disse kravene. For mer informasjon, se veilederen for offentlige anskaffelser.

Nødvendig for noen - bra for alle!

Ingen bedrifter har som mål å bevisst utelukke en del av sin potensielle kundebase. Likevel viser det seg at mange bedrifters nettsider utilsiktet gjør nettopp det. Ifølge Statistisk Sentralbyrå kan så mye som 30% av befolkningen bli utestengt dersom en nettside ikke er designet og utviklet i henhold til gjeldende regelverk for universell utforming.

Google - din største "blinde" kunde!

En nettside som er universelt utformet, rask og sikker, blir belønnet av Google med en høyere plassering i søkeresultatene. Dette gir nettsiden en sterk posisjon i den digitale konkurransen. Hvis du verdsetter kvalitet og ønsker optimal tilgjengelighet for dine kunder, bør du velge en leverandør som kan dokumentere sin ekspertise på områdene universell utforming, nettsidehastighet og sikkerhet.

Kravspesifisering: Nøkkelen til trygghet og kvalitetssikring.

En detaljert kravspesifikasjon for nettsidens kvalitet og funksjonalitet er uunnværlig for å kvalitetssikre at du får det produktet du har bestilt og betalt for. Uten en klar og presis kravspesifisering blir det både utfordrende og vanskelig å sammenligne de ulike leverandørenes tilbud.

Kostnadsfri "helsesjekk".

Digitalt Byrå tilbyr nå en enkel tilstandsrapport som beskriver de mest sentrale kravene i regelverket for universell utforming. Dette tilbyr vi helt kostnadsfritt. Tilstandsrapporten bestiller du ved bruk av kontaktskjemaet på siden.

Bestill helsesjekk

* obligatorisk felt som du må fylle ut


Jeg har lest og godkjent personvernerklæringen