Jobber nettsiden din for eller mot deg?


Image


I dag er de aller fleste bedrifter på nett og det er bred enighet om at nettet er en viktig kanal å satse på. Men får du maksimalt utbytte av din tilstedeværelse? Det kan være lurt å stille seg disse spørsmålene:


Hvordan tar du deg ut på mobilen?

Nei, det er ikke selfies det er snakk om. Men nesten halvparten av de som søker etter varer og tjenester på nettet gjør det med en mobiltelefon eller et nettbrett. Hvordan tar nettsiden din imot de som kommer dit fra mobil? Er siden din responsiv sånn at den tilpasser innholdet til små skjermer og håndholdte enheter? Det hjelper ikke å ha massevis av informasjon og gode tilbud hvis tekst og menyknapper blir så vanskelig tilgjengelig at kundene gir opp og forlater nettstedet.

 

Det beste du kan gjøre for kundene dine er å lage en nettside som tar godt imot dem uansett hvor de kommer fra. Knapper må være lette å trykke på, kontaktinformasjon enkelt tilgjengelig og tekst må være lett å lese. Gå inn på nettsiden din fra din egen mobil og se om du føler deg godt mottatt. Eller test siden din her

Image

Handler kundene dine på nett?

Det gjør de sikkert. Netthandel er kommet for å bli og ligger an til å øke i omfang. Derfor er det viktig å følge med og vurdere om også din virksomhet bør ha nettbutikk. Uansett om du selger varer eller tjenester vil en nettbutikk forlenge åpningstiden og gi kundene bedre tilgjengelighet. Den nye vindusshoppingen foregår hjemme i sofaen og da bør du også være til stede med dine tilbud. Sjansen er stor for at kundene velger å handle fra en lokal tilbyder istedet for å bestille fra en ukjent aktør hvis de har mulighet til å velge. Hvis kunden får fordeler som raskere levering, mulighet for å hente selv og bedre oppfølging i etterkant av kjøpet gjør du valget enda lettere for dem.

 

Det er ikke sikkert det er lurt å tilby alle dine produkter på nett, men kanskje de unike som du er alene om å tilby, de produktene kundene oftest etterspør og de produktene hvor du kan konkurrere på pris med andre aktører. Selger du først og fremst tjenester, som f. eks. aromaterapi eller interiørveiledning er det viktig å gjøre det enkelt for kundene å innhente pris, bestille timer og kjøpe gavekort til alle døgnets tider.

Image

Holder du kontakten med kundene?

Å pleie kundeforhold kan gjøres på mange måter. Både når bedriften er fysisk i kontakt med kunden, på telefon, på nettsiden og ikke minst i sosiale medier og i nyhetsbrev.

 

Med en god nettløsning i bunnen er jobben enklere. Innhold som produseres på nettsiden kan deles på sosiale medier og i nyhetsbrev med et tasteklikk. Ved hjelp av segmentering og responsmåling kan du friste dine kunder med tilbud som er relevante for akkurat dem. Når du hele tiden leder dem tilbake til nettsiden blir det enklere å måle effekten av dine tiltak og se hvor du bør satse videre.

Image

Hvordan er kjøreegenskapene?

Den som skal ut å kjøpe en nettløsning til bedriften blir ofte oversvømt av tilbud og leverandører. Pene løsninger med moderne design og tidsriktige effekter blinker mot deg fra alle kanter. Men skal du velge en løsning som du virkelig har nytte av må du gå litt i dybden. La oss sammenligne det med å kjøpe en bil. Når du ser bilen er det den blanke lakken, de fine formene og de kule lysene du først legger merke til. Men når du skal ut å kjøre vil du gjerne nå fram til målet på en rask, sikker og økonomisk måte. Altså er kjøreegenskapene det aller viktigste, ellers havner du fort i grøfta. Sånn er det også med nettsider.

 

Løsningen du velger skal være et verktøy som gjør det enklere for deg å utnytte mulighetene bedre og nå dine mål for salg og omsetning. Den bør være skreddersydd sånn at den gjør jobben for akkurat din bedrift og løser akkurat dine utfordringer. Hvis du har en nettløsning i dag som er vanskelig å bruke og oppdatere er det kanskje på tide å bytte.

Image


 

Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvis du ønsker å forbedre din tilstedeværelse på nett kan vi hjelpe deg. Vi leverer vårt egenutviklede publiseringsverktøy / CMS, et svært fleksibelt modulbasert system som kan tilpasses de fleste bedrifter, organisasjoner og bransjers behov.Med mobilPluss får du blant annet:

  • en flott nettside med responsivt design som tilpasser seg alle flater
  • et brukervennlig verktøy for å produsere og publisere innhold
  • integrert system for distribusjon og responsmåling av nyhetsbrev
  • nettbutikk med ferdig implementert betalingsløsning fra Klarna


Kontakt oss for en uforpliktende prat eller en demonstrasjon.